EinloggenEinloggen AnmeldenAnmelden  ČeskyČesky
Brno - škrobárny (Brno - škrobárny) - O škrobu

Beigetragen: Jan Tomášek

Použití surového škrobu je relativně malé, ponejvíce v potravinářství k přípravě pudiků, karamelu, dezertů, želé a nepřímo je využíván při kvašení (např. piva). Modifikovaný škrob se pak uplatňuje v chemickém průmyslu třeba k výrobě lepidel, nátěrových barev atd...

Škrob se získává z různých druhů zeleniny – například brambor nebo kukuřice. Tato zelenina obsahuje tři základní složky – vlákninu, škrob a šťávu, ale nejen ty – dále například lepek. Například kukuřice se v první fázi ponoří na 30 až 48 hodin do vody – což ji mírně zjemní. Po té je kukuřice rozemleta a po promytí se škrob od vláken odděluje v odstředivkách a na závěr suší. Vznikne tak vlastně škrobový prášek. Využívají se například i další oddělné složky – třeba jako krmivo pro zvířata – nebo k výrobě kukuřičného oleje.


Eingegeben: 29.6.2019



Kommentar und weitere Informationen


Kein Datensatz

 Kommentar und weitere Informationen
Name:
E-mail:
Pokud chcete automaticky zaslat odpovědi, uveďte Vaší emailovou adresu (v platném tvaru např. ja@seznam.cz). V rámci antispamové ochrany nebude Váš email nikde zobrazen. Poslouží pouze pro automatické zaslání odpovědí na Váš příspěvek.
Thema:
Kommentar/Präzisierung:  
V rámci ochrany proti spamovým příspěvkům opište číslo 50 do následujícího políčka:

   





Více informací ZDE

Trocha reklamy na podporu webu:
TOPlist