EinloggenEinloggen AnmeldenAnmelden  ĂˆeskyÈesky
› Bild hinzufügen
› Artikel hinzufügen
› Verweis hinzufügen
› GPS hinzufügen
[Jan Tomášek 30.10.2016] 
Brno - škrobárny

Kategorie: Továrna   (správní obec: Brno)
Bezirk: Brünn-Stadt
Die Ursache des Untergangs: Nicht spezifizieren -
Untergangsepoche: Po 2000
Aktuelle Stand: Zničena částečně

 WGS-84 Koordinate (GPS)
 Šířka N(Y)°Délka E(X)°BeschreibungEingegeben 
  49.18507 16.62277  Jan Tomášek 30.10.2016  

 Ortsgeschichte und Andere Artikel
O škrobu  [Jan Tomášek 29.6.2019]
Použití surového škrobu je relativně malé, ponejvíce v potravinářství k přípravě pudiků, karamelu, dezertů, želé a nepřímo je využíván při kvašení (např. piva). Modifikovaný škrob se pak uplatňuje v chemickém průmyslu třeba k výrobě lepidel, nátěrových barev atd...
Škrob se získává z různých druhů zeleniny – například brambor nebo kukuřice. Tato zelenina obsahuje tři základní složky – vlákninu, škrob a šávu, ale nejen ty – dále například lepek. Například kukuřice se v první fázi ponoří na 30 až 48 hodin do vody – což ji mírně zjemní. Po té je kukuřice rozemleta a po promytí se škrob od vláken odděluje v odstředivkách a na závěr suší. Vzni... [weiter]

 Zeitbilder und Ansichtskarten
Kein Datensatz

 Gegenwärtige Bilder

 Andere
 Výroba škrobu
 Links
továrna na škrob z manioku - blog iDNES

Kommentar und weitere Informationen zu dem Ort


Okres? [Alena Tikovská 17.11.2016 00:03] | Reagieren
Brno - venkov? Když je to na Dornychu?
Re: Okres? [Jan Tomášek 17.11.2016 06:41] | Reagieren
opraveno
 Informationen zu dem Ort eingeben oder verveinern
Name:
E-mail:
Pokud chcete automaticky zaslat odpovědi, uveďte Vaší emailovou adresu (v platném tvaru např. ja@seznam.cz). V rámci antispamové ochrany nebude Vᚠemail nikde zobrazen. Poslouží pouze pro automatické zaslání odpovědí na Vᚠpříspěvek.
Thema:
Kommentar/Präzisierung:  
KOMENTAR NEBYL ULOZEN !!!
V rámci ochrany proti spamovým příspěvkům opište číslo 52 do následujícího políčka:

   


Processing time: 94 msec.
IP address = 52.14.62.197
desktop version